BURAK KUT

Burak Kut, 27 Ağustos 1973 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

Burak Kut, Çapa Ortaokulu'na gittiği yıllarda okul orkestrasıyla birlikte yaptığı çalışmalarla müzik kariyerine ilk adımı atmıştır. Ardından Şehremini Lisesi'ne devam etmiş ancak müzik derslerinin olmaması sebebiyle, ikinci senesinde olmasına rağmen oradan ayrılarak İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ne başvurmuş ve sınavlardan birincilikle geçerek okula girmeye hak kazanmıştır. Sanatçı, o lisede flüt ve piyano eğitimi almıştır. Okul korosunun solistliğini üstlendiği lise yıllarında gerek kendi okulu, gerekse Kabataş Erkek Lisesi adına katıldığı yarışmalarda 3 yıl üst üste birinci olmuştur.

KARİYERİ:

Mezuniyeti sonrasında Hakan Peker ile anlaşarak ilk albümünü 29 Nisan 1994'te, "Benimle Oynama / Çılgınım" adıyla piyasaya sürmüştür. Hem müziği, hem de kişiliğiyle bir anda dikkatleri üzerine çeken ve Türkiye'nin "Bebetosu" lakabı ile anılan Kut, milyon barajına yakın bir tiraj elde eden bu albümün çıkışını izleyen iki sene içerisinde 300'e yakın konser vermiştir. Pek çok başarıyı beraberinde getiren bu albümle birlikte, o yıllarda Türkiye'de verilen hemen hemen bütün müzik ödüllerinin sahibi olmuştur. Ayrıca Avrupa "MTV Local Hero" ödülünü de kazanmıştır.

1995 Ağustos ayında çıkardığı ikinci albümü "Nereden Geldim, Nerelere Gideceğim"e Londra'da çok başarılı bir klip çekmiş ve bu albümle kendini daha da geliştirerek söz ve beste yazmaya ağırlık vermiştir. "Yaşandı Bitti" adlı parçasına New York'ta çekilen klip büyük ses getirmiştir. Bu arada albüm çalışmalarının dışında da müzik etkinliklerini sürdürmüş; 100 kişilik senfoni orkestrası ve Sarah Brightman'la düet yapmıştır.

İzmir, Bursa, CRR, AKM, Lütfi Kırdar'da senfoni orkestralarıyla çeşitli zamanlarda konserler vererek sadece bir pop müzik sanatçısı olmadığını ve başarılı bir tenor olarak güçlü sesi ve yorumuyla opera, müzikal ve tango parçalarını da başarıyla seslendirdiğini göstermiştir. İzmir Açıkhava Tiyatrosu'da Mehveş Emeç'le birlikte ses getiren bir konser vermiştir.

"Notre Dame'ın Kamburu" adlı filmin hem müziğini seslendirmiş, hem de seslendirmesini gerçekleştirmiştir. Bu seslendirmesinden dolayı yurtdışında başarısından sıkça söz ettirmiştir. Aynı projeyi Yunanistan'da yapan ünlü Yunan şarkıcı Sakis Rouvas ile düet yapmış ve Kıbrıs'taki Yeşil Hat'ta birlikte verdikleri konser ile Abdi İpekçi Barış Ödülü'ne layık görülmüştür. Ayrıca bu çalışma sonrasında CNN World Burak Kut ile bir röportaj yapmış ve tüm dünyada yayınlanmıştır.  Bu yoğun etkinliklerden sonra 1997 Haziran ayında tüm söz ve besteleri kendisine ait olan 3. albümü Küçük Prens'i kendi şirketinden çıkarmıştır. Aynı sene David Morales ile birlikte Derdim Var adlı bir Maxi Single hazırlamıştır. Burak Kut. 1997'de Birleşmiş Milletler'in himayesi Mavi Jeans sponsorluğunda Burak Kut ile Sakis Rouvas yeşilhatta tepki çeken konser vermiştir.  2000 Eylül ayında yine tüm söz ve bestelerinin kendine ait olduğu şarkılardan oluşan "Burak Kut" isimli 4. albümünü ise Universal Müzik'ten çıkarmıştır. 7 yıllık ara verirken 2002'de O Şimdi Asker adlı filmde rol almıştır.

17 Mayıs 2007 Perşembe günü Doğan Müzik Company'den çıkan "KOMPLE" adlı albümü ile müzik marketlerdeki yerini almıştır. Aynı senenin yaz aylarında Star TV'de yayınlanan ve yapımcılığı Koliba Film'in üstlendiği "Aşk Kapıyı Çalınca" adlı dizide Emre Zeybek karakterine hayat vermiştir. Dizi düşük reytinglere ulaşınca final yapmak zorunda kalmıştır.

Meyra'nın 22 Haziran 2009'da çıkan Meyra ve 4 Tenör adlı albümüne katkıda bulunup Meyra ile birlikte Karar bize Ait şarkısında başarılı bir düet yapmış ve klip çekilmiştir. 6. albümü "İLAÇ" 24 Aralık 2009'da çıkmıştır. Rock müzik ağırlıklı bu albüme ilk klip Burak Kut´un "Ben Yokum" parçasına çekilmiştir.

9 Ekim 2013 tarihinde 4 parçadan oluşan Sevginin Her Hali albümü satışa sunulmuştur. İlk klibi "Ver Allah", ikinci klibini ise "Hani" parçasına çekilmiştir. 12 Mart 2014 tarihinde önce Kanal D sonra ATV ekranlarında yayınlanan ve Bülent Emrah Parlak ile başrol olarak paylaştığı Ankara'nın Dikmen'i dizisinde Latif Kutlu karakteriyle oynamıştır.

ALBÜMLERİ:

1994 - Benimle Oynama, 1995 - Nereden Geldim Nerelere Gideceğim, 1997 - Küçük Prens, 2000 - Burak Kut, 2007 - Komple, 2009 - İlaç

SİNGLE / MAXİ SİNGLE:

1997 - Derdim Var (Ascot) feat. David Morales, 2013 - Sevginin Her Hali (Pasaj Müzik), 2015 - Olduğu Kadar Olmadı Kader (Avrupa Müzik), 2015 - Kalbine Sor (İYİMÜZİK/Kaiti Garbi Productions/PanikRecords), 2018 - Hoppa

KATKILARI:

 

1993 - Yaparım Bilirsin - Kenan Doğulu (Vokal)

1994 - Kafayı Taktım Sana - Zafer Peker (Vokal/Percussion)

1995 - Oyun Bitti - Mine (Vokal: Hahha Ninna, Oyun Bitti)

1995 - Sonsuza Kadar - Ferda Anıl Yarkın (Vokal: Hey Abla)

1996 - Kime Ne? - Özlem Tekin (Vokal: Gel Bu Yaz)

1996 - Asya (1996) - Asya (Yan flüt: Beni Aldattın)

1997 - Yaşar Gaga - Betanova (Vokal: Aşk Acıtır)

1998 - Meltem Cumbul - Seninleyim (Vokal)

1999 - Boynumun Borcu - Ali Güven (Vokal: Belki de Bendim)

2001 - Aşk Mazi Oldu - Taner (Söz/Beste: Gece Yarısında, Serdar Palaz ile birlikte)

2001 - Anadilim Aşk - Işın Karaca (Vokal: Başka Bahar, Çikita)

2006 - Mutlu Olmak İstiyorum - Mirkelam (Beste: Elma Değil, Ayva, Mirkelam, Volga Tamöz ve Ali Güven ile birlikte)

2006 - İstanbul Senin Olsun - Yağmur (Söz/Beste: Aşka Tövbekar Olamadım)

2007 - Ali Güven - S.O.S. (Vokal)

2008 - 3 Hürel - Çeşitli Sanatçılar (Şarkı: Haram)

2008 - Uzay Hepari Sonsuza - Çeşitli Sanatçılar (Şarkı: Kınalı bebek)

2009 - 4 Tenor - Meyra (Şarkı/Düet: Karar Bize Ait)

2009 - Saklı Kayıtlar 1952-1984 - Zeki Müren (Prodüktör)

2011 - Hop Dedik Orda Kal - Ömür Gedik (Şarkı/Düet: Aşk Var Ya)

2012 - Proje - Erdem Kınay (Şarkı/Düet: Don't Waste My Time)

2012 - Tam 90'dan - Volga Tamöz (Şarkı/Düet: Benimle Oynama)

2016 - Küçük Prens Müzikal - Çeşitli Sanatçılar (Şarkılar: Küçük Prens, Uçmak Oyun Gelir, Yıldız Tozu)


Organizasyon ve Sanat Danışmanı: info@benjaminkaya.com    İletişim: +90 (533) 527 07 21
BURAK KUT, Menajeri, Resmi Web sitesi, iletişim telefonu, Hakkında, Yetkili menajeri kimdir, menajerlik firması, biyografisi, mail adresi, sahne fiyatı, konser organizasyon fiyatı, booking menajeri, kaşesi ne kadar, konser ücreti ne kadar, konser bütçesi ne kadar, festival konser fiyatı, bahar şenlikleri konserleri, bayi toplantısı, etkinlik, tanıtım toplantısı, fuar organizasyonu vb bilgiler için sanatçı ile ilgili Doğru Kurumsal ve Detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurunuz.
Benjamin Kaya
BURADA KİMLER VAR
Aradığınız Tüm Sanatçılar ve Kariyerleri Hakkında Merek Ettiğiniz Herşey Burada
TÜM SANATÇILAR İÇİN TILAYINIZ